Венцислав Спирдонов: „Общинските съветници са местните омбудсмани”

ОБЩИНАР N 1 НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ВЕНЦИСЛАВ СПИРДОНОВ ОГЛАВИ НАЦИОНАЛНАТА АСОЦИАЦИЯ НА ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (НАПОС). Така Велико Търново вече има двама ръководители на най-авторитетните органи за местно самоуправление. В края на февруари кметът на старата столица Даниел Панов стана първият ръководител на Националното сдружение на общините у нас с два последователни мандата.

Спирдонов, който оглавява местния парламент на старата столица вече втори мандат, бе избран на авторитетната позиция на Общото събрание на НАПОС в края на миналата седмица от свои колеги от цялата страна. Така председателят на Общински съвет – Велико Търново, ще си партнира на равна нога и на национално ниво с кмета на старата столица Даниел Панов, който е вече втори мандат начело на Националното сдружение на общините.

„Благодаря за доверието, което беше гласувано днес с избора ми за председател на Управителния съвет на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България. Ще работя за това обединение, защото единственият начин, по който добрите предначертания могат да се превърнат в реалност, е да сме заедно“, коментира новият председател на НАПОС Венцислав Спирдонов.

ПРЕД „БОРБА” СПИРДОНОВ БЕ КАТЕГОРИЧЕН, ЧЕ ФАКТЪТ, ЧЕ С ДАНИЕЛ ПАНОВ СА ОТ ЕДНА ОБЩИНА, МОЖЕ САМО ДА ПОДОБРИ РАБОТАТА МЕЖДУ ДВЕТЕ ОРГАНИЗАЦИИ и да подпомогне развитието на местното самоуправление. Според него, ако съветниците изпълняват съвестно задълженията си, те ще са всъщност местните омбудсмани, т.е., ако всеки от тях се грижи за региона си, това ще подпомага решаването на проблемите. И оттук намаляването на броя на съветниците ще влоши пряката връзка с избирателите. Спирдонов започва серия от срещи със свои колеги, след които ще се изготви една обща позиция на организацията относно промени в законите, засягащи местното самоуправление.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *