Антон Гушев от В. Търново е победител на турнира по риболов край яз. „Йовковци“

Този път 18 любители на риболова от Елена, В. Търново, Г. Оряховица, София мятаха въдици по време на турнира, който традиционно организира Община Елена по това време на годината. Състезанието в секция „Плувка“ с една въдица, с една плувка се проведе в събота на Вълчовския ръкав на язовир „Йовковци“. Денят бе слънчев, за късмет без дъжд, но пък излезе силен вятър и попречи на участниците да уловят повече риба. Тръпката и емоцията, часовете сред природата и чистият въздух компенсираха очакванията за богат улов.

Най-много рибка хвана 16-годишният Антон Гушев от В. Търново – близо 400 грама, и спечели първото място в турнира. Победителят остана видимо доволен от наградата на организаторите – телескопична въдица. Даниел Мавридис от София се оказа по-добър рибар от съпругата си и е втори в състезанието, а великотърновецът Димитър Балъков – трети. Наградата за карък на турнира не бе дадена, тъй като трябваше да се подели между четирима рибари, които слуката така и не споходи. Останалите участници по регламент пуснаха уловената риба обратно във водоема.

Надпреварата продължи точно три часа и премина под зоркото око на съдията Диляна Трухчева. Младата дама, явно веща в риболова, следеше през цялото време състезанието да се проведе по правилата и да няма огорчени. Пепа Джуркова, управител на магазина за ловно-рибарски принадлежности „Атола“ в град Елена, зарадва всички участници с малък подарък – дъждобран за защита край водоемите при лошо време.

Средствата от таксите за участие в турнира ще се използват за зарибяване на яз. „Йовковци“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.