91 четения

Дадоха лиценз на „виолетовите” за следващия сезон, Ротари клуб дари 1000 лева за кампанията “Етър” – това си ти!”

Нападателят на “Етър ВТ” Тонислав Йорданов получи премия от фен на “виолетовите” за двата си гола срещу “Дунав” (Русе). Преди мача привърженик на етърци, който живее в САЩ, бе обещал бонус от 500 лева за автора на победния гол и удържа думата си.

Председателят на фенклуб “Етър” Венелин Русанов и секретарят Пламен Геров връчиха сумата на Тонислав Йорданов по волята на дарителя и му пожелаха да повтори двата гола срещу “Царско село”.

Междувременно ръководството на великотърновския клуб изказа своята благодарност на Ротари клуб – Велико Търново, за дарени 1000 лева в кампанията “Етър” – това си ти!”. Целта на инициативата е събиране на средства в помощ на детско-юношеската школа и представителния отбор.

В петък „виолетовите” получиха лиценз за Първа лига и за следващия сезон 2020/2021 година. Новината съобщи на официалния си сайт Българският футболен съюз, като публикува решението на Лицензионната комисия.

“Лицензионната комисия при БФС удостоверява, че с решение от 18.06.2020 г. е издаден лиценз на Футболен клуб “ФК Етър Велико Търново” за участие в първенството на Първа професионална лига, тъй като е изпълнил всички критерии, установени в Наредбата за национално клубно лицензиране, издание 2020 г. Валидност на лиценза – сезон 2020 – 2021 година”, се казва в документа.

Общо 10 клуба до момента са получили лиценз за участие в Първа лига. Това са: “Арда”, “Берое”, “Ботев” (Пловдив), “Ботев” (Враца), “Дунав”, “Етър ВТ”, “Лудогорец”, “Славия”, „ЦСКА-София” и „ЦСКА-1948”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!