869 четения

В търновската болница демонстрираха нова дезинфекционна технология срещу COVID-19

ИНОВАТИВНИЯТ АПАРАТ ЗА Т. НАР. ХЕПА ФИЛТРАЦИЯ НА ВЪЗДУХА И УЛТРАВИОЛЕТОВА ДЕЗИНФЕКЦИЯ БЕ ПРЕДСТАВЕН В МОБАЛ „СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ във Велико Търново. Демонстрацията извърши Драгомир Иванов от водещата на Балканския полуостров компания за медицински консумативи и оборудване „Вега Медикъл“.

Той презентира модерния уред, имащ две основни приложения – за елиминиране на потенциално инфекциозния аерозол в медицинските помещения и в операционен блок, където осигурява превенция на постоперативни инфекции и усложнения за пациентите.

Техниката служи като превенция срещу коронавируса и осигурява 13,7 куб. м чист въздух в минута в затворени помещения. За 10 минути успява да направи пълна филтрация. Уредът е подходящ и за входни изолационни зони, интензивни отделения, инфекциозни структури, карантинни помещения и места, където има голям човекопоток.

Апаратът е единственият по рода си в България, който е специализиран за този тип дейност, и може да работи в присъствие на медицинските специалисти, като с това осигурява защита в реално време на здравните екипи и пациентите.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *