Община Г. Оряховица под карантина заради служител с коронавирус

Кметът инж. Добрев: „Една седмица е крил симптоми, бил е контактен даже с мен, работим дистанционно и спазваме всички мерки”

 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА Е ЗАТВОРЕНА ЗА ДОСТЪП, СЛЕД КАТО ИЗНЕНАДВАЩО ОБЩИНАР БЕ ДИАГНОСТИЦИРАН С КОРОНАВИРУС. Карантината е въведена, докато излязат тестовете на всички контактни, сред които е и цялото ръководство, начело с кмета инж. Добромир Добрев. Самият той изказа недоумението си за това, че колегата им е крил симптоми цяла седмица, присъствал е даже на оперативки и се е движил свободно сред администрацията и служителите на общински звена. Отделно от това той е контактувал и с колеги от една от известните местни фолклорни групи, които ръководи. „Наредил съм да се тестват всички контактни, ситуацията не е за подценяване. Работим дистанционно, доколкото ни позволяват обстоятелствата, но съм разочарован от поведението на заразения, който е имал симптоми, но ги е крил. Чакаме първите тестове“, коментира кметът инж. Добромир Добрев.

ЗАРАЗЕНИЯТ Е СЧЕТОВОДИТЕЛ НА ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ „ОБРЕДИ” В ГОРНА ОРЯХОВИЦА И ДАЖЕ ВРЕМЕННО ГО Е РЪКОВОДИЛ. Той е настанен за лечение в МБАЛ „Св. Иван Рилски” и състоянието му е добро. За да се ограничи заразата, всички работещи в местната администрация са разпуснати по домовете им и работят дистанционно. Осигурени са бързи тестове, с които служителите предстои да бъдат изследвани, а в случай, че някой даде положителен резултат, ще му бъдат взети проби за PCR.

По нареждане на градоначалника е ограничен достъпът на граждани до сградата на Община Горна Оряховица, а приемните дни при него и заместник-кметовете са отменени. Мерките са до 28 юни.

Гражданите ще се допускат единствено до Информационния център, ГРАО и Данъчна служба, като е задължително носенето на лични предпазни средства.

Съгласно предписанията на РЗИ е извършено почистване и трикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в административната сграда на Община Горна Оряховица и Общинско предприятие „Обреди“.

Засега няма информация да се налага отменяне на тържественото изпращане на абитуриентите, насрочено за 26 и 27 юни.

Галина ГЕОРГИЕВА

Стилян НАЙДЕНОВ

4 thoughts on “Община Г. Оряховица под карантина заради служител с коронавирус

 • 22.06.2020 в 13:17
  Permalink

  Само не разбирам що за малоумник трябва да си…цяла седмица с явни симптоми и с температура да си се разхождаш по оперативки и сред деца?!?Наистина много тъпи същества има сред нас.С месеци му говориш,създаваш организация,финансираш мероприятия,полагаш неимоверни усилия за спасяване на дейности и бизнеси,светът се тресе от това и хоп намира се един такъв безотговорен да сее заразата си без да се замисля за последствията.

  Отговор
  • 22.06.2020 в 18:13
   Permalink

   Лицето Петър Петърчев отговаря на всички определения,които си дал в първите две изречения на коментара. + безотговорен.

   Отговор
   • 23.06.2020 в 14:35
    Permalink

    Редно е да го изгонят от общински длъжности и работа с деца. Явно е сметкаджия на дребно.

 • 23.06.2020 в 7:51
  Permalink

  За съжеление в съвременния свят се създаде една конспиративна посока на мислене за несъществуващи неща.
  Най вероятно тъпънара е от тези хора

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *