Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Добрият пример: Охранител на „Кауфланд“ плати покупките на ограбена жена

ОХРАНИТЕЛ ОТ ХИПЕРМАРКЕТ „КАУФЛАНД“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОМОГНА НА ДИРЕКТОРКАТА НА ДНЕВНИЯ ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ С УВРЕЖДАНИЯ „СЪРЧИЦЕ“ в стражишкото село Горски Сеновец Бистра Ботева. Ръководителката на социалното заведение била ограбена миналия петък, докато пазарува.

Жената посетила търговския обект, за да се снабди с хранителни продукти за помен на неин близък. Докато обикаляла по щандовете, портмонето й изчезнало и разбрала за липсата му едва на касата.

Оказало се, че няма пари да плати стоките, и изпаднала в безизходица. Тогава на помощ се притекъл един от охранителите на магазина. Ботева обяснила какво се е случило, а той, без да се замисли, оставил в ръката й 100 лв.

„Явно съм изглеждала много притеснена. Той се опита да ме успокои – посъветва ме да се обърна към полицията. Каза, че камерите сигурно са успели да заснемат извършителя. Изобщо беше много внимателен, колежката му също. Просто ей така ми даде 100 лв. – без да ме знае коя съм и каква съм. Каза, че ще му ги върна, когато мога – да не се притеснявам. Едва го накарах да ми даде номера си, за да мога да се свържа с него и да му ги върна. Още в събота го направих. Искам да благодаря на този млад мъж от цялото си сърце. В замяна ще предам доброто нататък“, разказа директорката на социалното заведение.

Ботева допълни, че охранителят е върнал вярата й в бъдещето на България.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *