Водещи новиниТемида

Изправят на съд двама, измъкнали 194 хиляди от военен, за да го покриват след перверзен секс

Синът на Мекото и Сбирнака от Полски Тръмбеш взели парите уж за магистрати и дела

 

СКАНДАЛЕН СЛУЧАЙ С ШАНТАЖ ЗА СЕРИОЗНА СУМА ПАРИ ЧАКА НОВА ПРИСЪДА ОТ СЪДА СЛЕД ПРОТЕСТ НА ПРОКУРАТУРАТА. През 2019 г. Районният съд във В. Търново оправда двамата мъже от Полски Тръмбеш, които бяха изнудвали за 194 229 лв. бивш военен и близките му. С парите Гюрай Ашимов и Димитър Сбирнаков казали, че ще плащат на върховни магистрати за уреждане на дела. Изнудването се разиграва в периода май 2017 г. до юли 2017 г. в Полски Тръмбеш, Русе, Велико Търново и Федерална република Германия. Въпреки скандалното обвинение и широкия обществен отзвук при разплитане на случая двамата бяха оправдани. От прокуратурата още тогава се заканиха, че ще протестират оправдателната присъда, а сега се чака тежката дума на ВТОС.

ИЗНУДВАНИЯТ Е БИВШ ВОЕНЕН, КОЙТО НАШУМЯ С ИСТОРИЯ ЗА ПЕРВЕРЗЕН СЕКС И МАЛТРЕТИРАНЕ НА ГАДЖЕ. Затова мъжът получи четири години условна присъда за блудство и гавра. Месеци наред е давал пари на двамата рекетьори от Полски Тръмбеш. Те научили за присъдата му и решили да изкарат пари на негов гръб. Скандалът доби популярност заради условното наказание и защото на следваща съдебна инстанция бившият армеец се отказа от признанията си и обяви, че правел всичко от любов към приятелката си.

Гюрай Ашимов, син на небезизвестния бандит Мекото, и приятелят му Димитър Сбирнаков – Сбирнака са измислили цяла схема за изнудване и измама на бившия военен, в която са влезли и двама негови близки. Той пък се оказал в изкусния им капан, останал без стотинка, без кола и без имоти и накрая се жалвал от тях в полицията.

Срещите между бившия военен и двамата „търговци на влияние” обещали протекции във Върховния касационен съд, започнали в началото на май 2017 г. Те се виждали с жертвата си в Русе, Полски Тръмбеш, Велико Търново и… Германия, където изнудваният заминал на гурбет, за да изкарва пари за върховните магистрати. Първата поискана сума била 2000 лева, за да бъде отменена присъдата на Районния съд. След това били поискани 12 000 лв. за подаване на жалба до Върховния касационен съд. На измамения така и не му хрумнало, че след Районния съд има окръжен и апелативен и отиването на едно дело до ВКС не става нито бързо, нито лесно, нито жалбата струва пари.

После Сбирнака успял да убеди мъжа за още 22 000 лв., които щели да се разделят между адвокати и човек от ВКС, който да потърси удобен съдебен състав, който може да бъде уговорен.

В СХЕМАТА, КОЯТО ЗВУЧИ АБСУРДНО, БИЛИ ВКАРАНИ И ДРУГИ КЛОПКИ – НАПРИМЕР ЗАВЕЖДАНЕ НА ДЕЛО СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА И СПЕЧЕЛВАНЕ НА 98 860 ЕВРО, но за целта пак трябвали рушвети от около 10 000 лева. Измамниците дори казали, че мъжът може да бъде обявен за общодържавно издирване, но те могат да оправят и това срещу десетина хиляди лева. Затова той пък си продал мерцедеса. След това дошла и поредната версия – жената, която той тормозил, била подала друга жалба срещу него и за да се оправят нещата, на определени хора по веригата трябвало да се броят 70 000 лева. Тези пари обаче така и не били дадени, защото Гюрай вече бил арестуван. Димитър Сбирнаков успял да измъкне от бившия военен над 56 000 лева, а Гюрай – 137 662 лв. Така общата „заработка“ на двамата станала 194 229 лв. за около три месеца, сочи обвинителният акт.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *