Правят 31 дка спортен парк между Горна Оряховица и Арбанаси

Кметът инж. Д. Добрев: „Това е един от най-важните ни проекти за мандата”

 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТА ЗА ОБНОВЯВАНЕ НА ЛЮБИМИЯ НА ПОКОЛЕНИЯ НАРЕД ПАРК „ГРАДСКА ГРАДИНА“, който се намира в подножието на Арбанаси, информира кметът инж. Добромир Добрев. С 1,5 млн. лв. зелената площ, която оформя най-стария в общината парк, ще бъде изцяло преобразена. Множество спортни съоръжения фонтани, кътове за отдих и игра на най-малките, както и розариум предвижда инвестицията по един от най-важните за мандата проекти. Част от средствата отиват за тенискортове и площадки за волейбол, баскетбол и футбол. Цялата територия на парка е 31 дка и за нея ще има нова паркова мебел, нови алеи, енергоспестяващо и декоративно осветление, система за видеонаблюдение, както и детски площадки, фитнес на открито и други атракциони. Парковата среда ще бъде адаптирана за ползване и от хората с увреждания. Ще има също така обособени места за любителите на шахмата и таблата.

След фитосанитарна експертиза ще бъде преценено кои растителни видове ще се запазят и какви нови дървета и храсти могат да бъдат засадени в парковото пространство.

Средствата за обновяване на парка са по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 и представляват безвъзмездна финансова помощ. „Вече сме обявили обществената поръчка за изпълнител, като в нея са заложени множество критерии, които ще гарантират качеството“, коментира инж. Добрев. Преди три години за над 1,7 млн. лв. Община Горна Оряховица обнови изцяло и най-големия градски парк в региона – простиращия се на 53 дка „Детски кът“ в подножието на Камъка.

Стилян НАЙДЕНОВ

4 thoughts on “Правят 31 дка спортен парк между Горна Оряховица и Арбанаси

 • 24.06.2020 в 21:44
  Permalink

  Това е чудесна новина, все повече млади хора са свръх тегло. Това е причината за ранната смъртност и за много заболявания. Нека нашият окръг да стане за пример за здравословен начин на живот. Спорт и здравословна храна, но най- вече да се намалят дажбите.

  Отговор
 • 25.06.2020 в 13:20
  Permalink

  Нали в този мандат приоритет щяха да са селата?
  „Трябва да се извиня на селата от общината, защото през тези години ги позабравихме и сме им длъжници“ – нещо такова чух от устата на Д.Добрев

  Отговор
 • 27.06.2020 в 8:42
  Permalink

  Браво! Великотърновския кмет може до почерпи добрия пример.

  Отговор
 • 29.06.2020 в 11:16
  Permalink

  Дано поне там се сетят да сложат една тоалетна, защото в Детски кът и парка в Пролет не направиха. Паркове за милиони левове без тоалетни!!! Сякаш не са правени за хора, а за роботи.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *