ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 25.06.2020г.

Вечерта и през нощта ще има променлива до значителна облачност . Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 15° и 18°. За В. Търново се очаква минимална температура около 17°.

В четвъртък, преди обяд, ще има променлива облачност. След обяд се очакват временни увеличения на облачността и на места ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър, преди обяд, от запад, след обяд – от североизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 29°. За В. Търново се очаква максимална температура около 27°.

Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава време с променлива до значителна облачност. Предимно след обяд, на места, ще превали дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 18°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 12°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 37.7° през 2007 г., а най-ниската измерена минимална температура е 7.4° през 1983 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 42 минути и ще залезе в 20 часа и 58 минути.

Фаза на Луната: четири денонощия след новолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.