Горещи новиниОбщиниПавликени

Павликени празнува 77-годишнината от обявяването си за град

Ансамбъл „Филип Кутев“ е изненадата за жителите и гостите на града

 

ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ ОТБЕЛЯЗВА 77-АТА ГОДИШНИНА ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА ОБЩИНСКИЯ ЦЕНТЪР ЗА ГРАД НА 29 ЮНИ – ДЕНЯ НА СВЕТИТЕ ПЕТЪР И ПАВЕЛ. Предвид извънредната обстановка празничната програма ще бъде ограничена само до протоколните мероприятия и празничен концерт. За гражданите е специалната изненада – концерт на Фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“.

Празничният ден започва в 8:30 ч. със света литургия в храма „Рождество на Пресвета Богородица“. След това присъстващите ще поднесат цветя пред монумента с образите на Св. св. Петър и Павел в центъра на Павликени.

От 11:30 ч. е тържествената сесия на Общински съвет – Павликени, на която ще бъде гласуван тазгодишният носител на званието „Почетен гражданин на град Павликени“. След края на сесията ще бъдат издигнати знамената на Република България, Европейския съюз и град Павликени пред сградата на общината.

ТЪРЖЕСТВЕНАТА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ВРЪЧВАНЕ НА ПЛАКЕТА ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН ЩЕ СЕ СЪСТОИ ОТ 20:30 Ч. В ЛЕТЕН ТЕАТЪР „Никола Гюзелев“. Там кметът на община Павликени ще се обърне със слово към гражданите. Церемонията ще завърши с концерта на Фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“. Входът за събитието е свободен.

Община Павликени призовава гражданите, които желаят да вземат участие и да бъдат публика на празничните прояви, да спазват всички мерки за безопасност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *