11622 четения

Дете на годинка падна от третия етаж, оцеля по чудо

Пред разследващите полицаи майката споделила, че го е изпуснала през прозореца

 

ЕДНОГОДИШНО МОМЧЕНЦЕ Е ПАДНАЛО ОТ ТРЕТИЯ ЕТАЖ НА ХОТЕЛ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, НАУЧИ „БОРБА“. Инцидентът е от вторник вечерта, а малко преди 18:00 часа детето е транспортирано в Спешното отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Докарано е в съзнание и било контактно. Лекарите са категорични, че няма опасност за живота му и е оцеляло по чудо.

Нелепият инцидент се случил в хотел „Натали“ в старата столица. От управата на комплекса за нощувки разказаха пред „Борба“, че семейството се настанило в една от стандартните стаи в понеделник, без да съобщава докога ще остане. Фамилията е от Павликени, наскоро се завърнала от гурбет в Германия и дошла във Велико Търново, за да си уреди документите.

По думите на управителя на хотела момченцето е паднало на тротоара към бул. „България“, но не може да каже как се стигнало до прехвърлянето през прозореца, защото в стаите няма монтирани камери за видеонаблюдение.

Пред разследващите полицаи майката споделила, че държала сина си на прозореца. В един момент той се изплъзнал от ръцете й, комарникът не издържал тежестта и се отворил, а малчуганът полетял от близо 10-метрова височина.

Управителят на хотела уточни, че е нормално мрежата за насекоми да поддаде, защото функцията й не е да предпазва от подобни инциденти.

СИГНАЛ НА ТЕЛЕФОН 112 ЗА СЛУЧАЯ ПОДАЛИ ОЧЕВИДЦИ НА ЗЛОПОЛУКАТА. При пристигането в болницата веднага са назначени и извършени множество рентгенови изследвания на детето. Установено е, че няма данни за травматични увреди, нито поражения върху белия дроб и мозъка. Консултирано е от хирург и неврохирург.

Родителите на момченцето са отказали хоспитализация, а по случая върви разследване от полицията. До късно във вторник униформените извършваха оглед на мястото, предстои да бъде образувано досъдебно производство.

Това е вторият случай за тази година във Велико Търново на паднало дете от висок етаж. Миналия месец шестгодишно момченце се прехвърли през терасата на жилището си на четвъртия етаж, докато майка му била до магазина. Беше му извършена животоспасяваща операция в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, а след това го транспортираха в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!