437 четения

Административният съд вече e в нова сграда

Великотърновският административен съд вече влезе в новата си сграда на ул. „Иван Вазов” 1, съобщиха адвокати. Там е отворена тъй наречената паметна зала, в която се провеждат заседания от броени дни. Дела обаче продължават да се провеждат в старата сграда на съда, който е действащ от създаването си през 2007 г. Помещенията в тази част от имота на Областната управа обаче винаги са били недостатъчни за институцията, защото на практика тя стартира без собствени сгради у нас. След дълго ходене по мъките едва през есента на миналата година новата сграда на съда във Велико Търново бе окончателно ремонтирана.

 

ОТКУПУВАНЕТО И РЕМОНТИТЕ НА НОВАТА СЪДЕБНА СГРАДА СА НА СТОЙНОСТ БЛИЗО 2 МЛН. ЛВ.

 

Според председателя на Административния съд съдия Георги Чемширов окончателното преместване на ул. „Иван Вазов” 1 ще стане на 1 юли. До края на юни всички съдии трябва да се преместят. Бавната процедура с преместването е свързана с проблема със старите мебели в бившите помещения, която трябва да се махнат, обясни още съдия Чемширов.

Административният съд във Велико Търново започна работа на 14 май, след извънредното положение. За улесняване на гледането на дела обаче ще продължат разпити чрез видеовръзка с участници в процеса.

Какво ще стане с бившите помещения в Старото военно училище? На същия етаж на съда все още се намира и Сметната палата във В. Търново, която също заема няколко стаи. В опразнените помещения можело да се настанят други служби, които са в системата на правосъдното министерство.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *