261 четения

Двама зрелостници от Гимназията по икономика получават стипендията „Цветанка Мънчева“

ДАРИНА ПЕНЧЕВА И СТЕФАН ГЕОРГИЕВ СА ДВАМАТА ЗРЕЛОСТНИЦИ НА СТАРОПРЕСТОЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, КОИТО ТАЗИ ГОДИНА ПОЛУЧАВАТ СТИПЕНДИЯТА НА ИМЕТО НА ЦВЕТАНКА МЪНЧЕВА. Всяка от стипендиите е в размер на 500 ЛЕВА. Наградата беше учредена през 2019 г. по предложение на випуск 1997 на училището и в памет на тяхната учителка Цветанка Мънчева.
Дарина завършва специалност „Оперативно счетоводство”, а Стефан – „Банково дело”. Двамата имат отличен успех през целия курс на обучение, постигнали са успех 6,00 на държавните изпити по професия и практика, достойно са представяли гимназията на десетки престижни състезания по икономика и счетоводство, били са активни участници в извънкласните дейности, каза директорът на учебното заведение Виолета Йосифова.
За постигнати отлични резултати на матурите с еднократна стипендия в размер на 100 лева се награждават Весела Георгиева и Кристияна Николаева. Весела завършва „Оперативно счетоводство”, а Кристияна – „Икономическа информатика”.
53 дванадесетокласници завършват Старопрестолната гимназия по икономика. Шестима са отличниците. 38 са момичетата и момчетата, положили държавен изпит по професия и теория на специалността с много добър успех.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!