239 четения

160 пеленачета проплакаха в МБАЛ „Св. Иван Рилски”

Ръст на новородените бебета в горнооряховската болница отчитат медици

 

С 50 ПОВЕЧЕ СА НОВОРОДЕНИТЕ ДЕЦА В МБАЛ „СВ. ИВАН РИЛСКИ“ ЗА ПЪРВИТЕ ШЕСТ МЕСЕЦА НА ТАЗИ ГОДИНА СПРЯМО СЪЩИЯ ПЕРИОД ЗА 2019 ГОДИНА. Специалистите от акушеро-гинекологичното отделение на болницата са помогнали за раждането на 160 пеленачета, а за миналото полугодие са били 110 бебета.

Въпреки епидемията от коронавирус броят на ражданията в болницата е нараснал. По време на карантината от 13 март досега ражданията са 86, като от тях 25 са чрез цезарово сечение.

Родилките са били от общините Горна Оряховица, Лясковец, Велико Търново, Павликени, Стражица, Елена и Златарица.

В периода на извънредното положение са проплакали три двойки близнаци, появили се на бял свят по оперативен път. Последните близначета са Мария и Йордан – родени на 23 юни. Момченцето и момиченцето са донесли двойна радост на 31-годишната си майка Полина Димитрова от лясковското село Козаревец.

Жената и пеленачетата все още са в отделението под грижите на медицинските екипи. За нея това е второ раждане, има и осемгодишно момченце.

БЛАГОПОЛУЧНОТО СЕКЦИО Е ДЕЛО НА Д-Р МИХАИЛ МИЛАТОВИЧ И Д-Р ДИМИТЪР СОТИРОВ, а в операцията участвали и анестезиологът д-р Христо Събев и операционната сестра Женовева Георгиева.

От 13 март досега противоепидемичните мерки в отделението са строги и не са облекчавани. Свижданията и до момента са забранени. Отделението е обезпечено с дезинфектанти, маски и защитни облекла.

Болницата е една от малкото у нас, в която няма случай на заразен медик с COVID-19. Към момента в стационара са настанени двама пациенти с коронавирус.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *