185 четения

Читателски вълнения: Отчитат ремонти на част от улици, живущите си чакат останалото

„Живея от 1996 г. на ул. „Александър Бурмов” 34. До момента нямаме нито асфалт, нито улично осветление. Писна ни да четем, че тази улица в кв. „Картала” е направена. Вижте трошляка при мен и така е на следващите номера до края на улицата към гората…”, алармира в редакцията Румен Иванов и ни покани да видим на място, че на неговата улица асфалт няма.

Същото е положението и по пътя на тази призрачна улица до последния номер, който стига до подстанцията. За същия парадокс наскоро алармира и млада майка, която е съседка на Румен Иванов. Той е бивш учител по география, но сега работи като водопроводчик. 62-годишният търновец обяснява, че живее тук четвърт век, кооперацията е строена по стопански начин и са правени подписки за асфалтиране и улично осветление до всички кметове на Велико Търново през годините.

„Сега са направени няколко междублокови улици в този квартал, но сред тях не е тази част от нашата улица! Парите са свършили, явно нас няма да ни огрее. От години вървим в тъмното и сме като в джунгла. Заради тази абсурдна страна синът ни е в Швеция от години и няма намерение да се прибира тук!”, заяви още Румен Иванов. И допълни, че заради тъмното и черния път хората са си потрошили автомобилите, но по-лошото е, че постоянно се тръби, че ремонтът тук е факт, а това е очевидна дезинформация.

Всъщност по вече реализирания проект за направа на несъществуващи улици в кв. „Картала” само няколко номера от ул. „Александър Бурмов” са влезли в асфалтирането и им е сложено улично осветление. Новият път, който обхваща и тях, е между част от ул. „Камен Зидаров”, „Петко Тодоров” ,Моско Москов” и „ Васил Априлов”, на която е пред завършване нова жилищна кооперация. Объркването при информиране за свършеното от Общината идва и от парадокса, че всички улици в кв. „Картала” имат различни форми – едни са П-образни, други са S-образни или с разклонения, които се откриват много трудно, дори и при обикаляне на място. Така или иначе по-голямата част от ул. „Александър Бурмов” от N 30 до N 38 не е направена, установи нашата репортерска проверка.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!