Модният дизайнер Мария Игнатова стана студентка във ВТУ

 

МОДНИЯТ ДИЗАЙНЕР МАРИЯ ИГНАТОВА ЩЕ БЪДЕ СТУДЕНТ ВЪВ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ОТ СЛЕДВАЩАТА УЧЕБНА ГОДИНА. Тя е решила да усъвършенства уменията си на моделиер и е записала най-новата бакалавърска програма на вуза „Визуални изследвания“. Така прочутата моделиерка от Велико Търново стана част от първия випуск на атрактивната и актуална специалност, която се изучава във Факултета по изобразителни изкуства.

С портфолио е кандидатствала, за да спечели мястото си във ВТУ, Мария Игнатова. „При това отлично портфолио, което представя по блестящ начин постиженията на Мария Игнатова в модата. Специалността е творческа, изцяло съобразена с европейски академии и университети, и почива на базата на това, че изкуството все повече е начин на комуникация и самопознание. Специалността ще дава на студентите много добра художествена култура, ще дава знания за професията изкуствовед”, казва проф. Антоанета Анчева, която е автор на новата програма.

„Учи ми се, а и защо не? Изкуството е целият ми живот и ми е интересно да откривам в него нови възможности“, признава и Мария Игнатова и допълва, че тя има специализации по управление на малък бизнес и управление на модата, но изкуството за първи път ще й стане образование. Мария развива марката си „Скарлет“ вече 30 години и облича интересни, прочути и стилни българки в тоалетите си.
Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *