517 четения

Двама ученици от областта сред най-добрите в страната по правопис и правоговор на английски

ДАНИЕЛ ДЕЧЕВ, КОЙТО Е СЕДМОКЛАСНИК В СУ „БАЧО КИРО“ В ПАВЛИКЕНИ, И ПЕТОКЛАСНИЧКАТА МИХАЕЛА ГЕОРГИЕВА ОТ СУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ В СВИЩОВ са сред 13-те победители в онлайн състезанието за правопис и правоговор на английски език The 700 + 2020 Spelling Challenge. Двамата успяха да преминат успешно през 15-те кръга на надпреварата, справяйки се със спелуването на 700 сложни и непознати думи. Възпитаниците на СУ „Бачо Киро“ и „Димитър Благоев“ спечелиха отличието Spelling Bee PRO – професионалист в произнасянето на думите буква по буква.

Даниел Дечев и Михаела Георгиева успяха да преборят конкуренцията на 140 ученици от цялата страна, като подготовката им за съревнованието била изцяло в домашни условия заради коронавирус пандемията.

The 700+ 2020 Spelling Challenge се състоя в периода 18 – 24 юни в онлайн формат, а негов организатор бе фондация „Корпус за образование и развитие – КОПлюС“. Състезанието замести отменените поради карантината регионални и националния кръг на традиционното му провеждане.

Надпреварата се осъществи и с подкрепата на фондация „Америка за България“, посолството на САЩ и българското образователно министерство.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!