Търновската болница купува дезинфектанти за 181 хил. лв.

11 064 ЛИТРА И 790 КИЛОГРАМА ДЕЗИНФЕКТАНТИ ЗАКУПУВА МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“. Биоцидите са необходими за безопасното и нормално реализиране на дейността на лечебното заведение през следващите 12 месеца. За целта вече е обявена обществена поръчка за доставката на препаратите. Прогнозната й стойност 181 200 лв., а кандидатите могат да подават оферти до 1 юли.

Стационарът ще закупи дезинфектанти за повърхности, включващи препарати за високорискови помещения, труднодостъпни участъци, за съдове за хранене и други. Приемат се оферти също за биоциди за предстерилизационна обработка на хирургични инструменти и различни медицински пособия, както и дезинфектанти за хигиена на ръце. Сред обявените артикули за доставка са препарати за миялно-дезинфекционни машини, таблетки за съхранение на стерилни материали и други разтвори за работа в ултразвукова вана.

ПАНДЕМИЯТА ОТ КОРОНАВИРУС НАЛОЖИ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДЕЗИНФЕКЦИЯТА В БОЛНИЦАТА, за да се гарантира здравето на хоспитализираните пациенти и медицинския персонал. Малко под 1000 лв. на месец излиза осигуряването на лични предпазни средства и дезинфектанти само за специализираните отделения за лечение на пациенти с коронавирус в лечебницата.

Заради пандемията COVID-19 здравното заведение бе подпомогнато с апаратура, лични предпазни средства и дезинфектанти за близо 190 000 лева, осигурени от дарители.

Г. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *