Ученици от Гимназията по туризъм украсиха автобусите с постери

ВЪЗПИТАНИЦИ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО УКРАСИХА С ПОСТЕРИ АВТОБУСИТЕ В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ на старата столица. Идеята е на учениците от екоклуб „Силивряк“, които са работили върху постерите по време на дистанционното обучение. Фотографиите са на Християна Вангелова, а рисунките са на Елисавета Петрова, които показват красотата на българската природа.

По този нестандартен начин природозащитниците отбелязват Седмицата на гората, Международния ден на Земята, Световния ден на климата, Международния ден на биологичното разнообразие.

Природозащитниците от екоклуба са избрали мисли за природата на Гьоте, Ралф Емерсън, Джулиан Джонсън, Петър Дънов и поговорки. Общото им послание е опазване и съхраняване на природата за бъдещите поколения, за да ги има човечеството и планетата.

Дейностите на екоклуб „Силивряк“ за тази учебна година ще приключат през месец юли с палеонтологична експедиция. Участниците в клуба са заинтригувани от този дял на биологията, който се изучава в ограничени часове, но изключително интересен.

Всички членове на екоклуба са от Х „а“ клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“, а техен ментор е класният им ръководител Албена Иванова, учител по биология и здравно образование.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *