Близо 200 изпълнители идват за „Звукът на времето“

БЛИЗО 200 ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЩЕ УЧАСТВАТ В МУЗИКАЛНИЯ КОНКУРС „ЗВУКЪТ НА ВРЕМЕТО“, КОЙТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ОТ 3 ДО 5 ЮЛИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Всички те тази година са от България. Певци и инструменталисти от чужбина няма да има заради заплахата от зараза с коронавирус. И пак заради въведените противоепидемични мерки конкурсът ще се проведе без публика. Изпълненията на участниците ще бъдат записвани и излъчвани онлайн, обяснява директорът на конкурса Петя Василева.

Музикалното състезание за инструменталисти ще бъде в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“. Освен музикантите в залите ще бъдат само още членовете на журито.

Вокалните изпълнители ще се състезават в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”. Там те ще могат да влязат само с по един придружител, уточнява още Петя Василева.

Маргарита Хранова ще ръководи работата на журито, което ще оценява вокалните изпълнения на децата. Пианистите ще бъдат оценявани от проф. Борислава Танева и проф. Александър Василенко, акордеонистите от проф. Добромир Митев. Струнните инструменти ще слуша Галя Койчева, а доц. Илияна Николова ще журира изпълненията на флейта.

Чрез анонимна анкета конкурсът „Звукът на времето” е класиран на второ място сред всички конкурси, проведени в страната през миналата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *