Откриха три нови санирани блока в Горна Оряховица

За целта са изразходени над 1,7 млн. лв., осигурени от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет

 

НА ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ОСВЕЩАВАНЕ И ПРЕРЯЗВАНЕ НА ЛЕНТАТА БЯХА ОТКРИТИ ТРИ САНИРАНИ МНОГОФАМИЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Те се намират в близост до МБАЛ „Св. Иван Рилски“, на улиците „Камчия“ № 2, 4 и 6, „Росица“ № 2, 4, 6 и 8 и „Генерал Скобелев“ № 6 и 8. Обновяването започна в края на миналия септември, а днес живущите в тях 62 семейства се радват на много по-добри условия. Сградите вече имат модерен облик, а реновирането се осъществи в рамките на проекта „Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Горна Оряховица”, който бе част от инвестиционната програма на местната власт и финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020.

Гости на церемонията бяха кметът на града инж. Добромир Добрев, неговата заместничка Деница Коева и председателят на Общинския съвет Димитър Николов. Тримата, заедно с представители на строителната фирма изпълнител на проекта, прерязаха лентата.

Обновяването на кооперацията на ул. „Росица” № 2 ,4, 6 и 8 е дело на ЕТ „Идеал – Хасан Юсеинов”; на ул. „Камчия” № 4, 6, 8 – на „Енел строй”, и за блока на ул. „Скобелев” № 6 и 8 се погрижи „Емили строй”. Освен външна изолация, нови дограми, подмяна на осветителни тела, изграждане на мълниезащита и конструктивни ремонти по сградите, всички входове са обезпечени с достъп на инвалидни колички и хора със затруднено придвижване.

„ЗА МЕН Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО УДОВОЛСТВИЕ ДА ПРИКЛЮЧИМ ЕДИН ОТ НАЙ-ЗНАЧИМИТЕ ПРОЕКТИ В ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА НА ОБЩИНАТА, който пряко подобрява живота на хората. Продължаваме да работим в кварталите – с асфалтиране на улици, там където имаме гаранции от ВиК и изграждане на по-добра среда. Искаме европейски живот на хората във всеки горнооряховски квартал“, заяви Добрев.

Градоначалникът изрази надежда, че в края на 2020 година отново ще може да се кандидатства по Националната програма по енергийна ефективност и още кооперации в Горна Оряховица ще се сдобият с модерна визия.

Добрев и колегите му от местната власт изслушаха проблемите на живущите в квартала и потърсиха мнението им за разрешаването на казусите. „Проблемите се решават стъпка по стъпка, имаме добрата воля, когато имаме и сътрудничество между Общината и гражданите, нещата ще стават много по-лесно“, зяви Димитър Николов.

До момента в Горна Оряховица има 14 санирани блока по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *