С мотор в парк „Дружба“ след паркирането на Владишкия мост и АТВ-то на Асеневци

ОБИКОЛКА С МОТОР НАПРАВИ НЕИЗВЕСТЕН В ТЪРНОВСКИЯ ПАРК „ДРУЖБА“. Мотоциклетистът подкарал превозното си средство по алеите миналия четвъртък около 21:00 часа. По това време в района все още имало малки деца. За щастие, нито един малчуган не се изпречил на пътя му и не се стигнало до инцидент.

Нарушителят на реда бил в мото екипировка и с каска на главата, което запазило самоличността му в тайна.

Родители са силно разтревожени, тъй като това е поредното място, в което някой дръзва да прави своеволия, застрашаващи здравето и живота на хлапетата. Те настояват за поставяне на камери за видеонаблюдение или непрекъсната охрана. Искането им е провокирано и от злополуката от миналата седмица в парка „Марно поле“, когато тийнейджър разби главата на дядо със скейтборд.

Наглата постъпка на моториста идва само две седмици след като друг недобросъвестен шофьор паркира демонстративно АТВ-то си пред паметника „Асеневци“ във Велико Търново. Според Закона за движение по пътищата автомобилното движение и паркиране в парковете е забранено и се наказва с до 200 лв.

 

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “С мотор в парк „Дружба“ след паркирането на Владишкия мост и АТВ-то на Асеневци

  • 29.06.2020 в 15:31
    Permalink

    Парковете се нуждаят от постоянна охрана, тъй като са чести случаите на вандализъм и нарушаване на обществения ред.Полицията не осъществява никакъв контрол,при сигнали идва със закъснение.
    Възниква обаче въпросът какво правят тези малки деца в парка след 21ч.Техните родители правят ли им забележки за неимоверния шум,който вдигат и за щетите ,които нанасят.Какво правят ученици в парка след 24ч.някой контролира ли ги за консумация на алкохол и наркотици,за противообществени прояви.Къде са техните родители,къде са чиновниците от всички многобройни институци призвани да осъществяват закрила на децата,възпитанието им,интеграцията им.От години се повдига въпросът за охрана на парковете,но общината и МВР не дават никакъв отговор.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *