За втора година стартираха кампанията „Пази детето на пътя“, ще тече през цялото лято

С ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА ЗАПОЧНА КАМПАНИЯТА „ПАЗИ ДЕТЕТО НА ПЪТЯ“, КОЯТО СЕ РЕАЛИЗИРА ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Инициативата е в подкрепа на устойчивите политики на Община Велико Търново за превенция на пътната безопасност и има за цел да повиши вниманието на водачите на моторни превозни средства и отговорността им към децата на пътя, защото децата нямат спирачки. Освен във Велико Търново, в още 20 населени места на общината деца и полицейски инспектори се включиха в кампанията. Акцията ще тече през цялото лято.

И тази година кампанията се провежда под патронажа на проф. Георги Камарашев – зам.-кмет на Община Велико Търново и председател на комисията за обществен ред и сигурност. Организатори са общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, Районно управление на МВР – Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“, Съюз на пивоварите в България и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски” – с. Балван.

Начало на програмата със своя танц поставиха най-малките участници – децата от група „Звездичка“ при Детска градина „Слънчев дом“. Авторски стихотворения и „Детски протест на пътя“ представиха деца от центровете за работа с деца и младежи от селата Арбанаси, Самоводене, Беляковец и Шемшево. Приветствие към участниците отправи Росица Димитрова, директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“. Тя пожела на децата да бъдат внимателни и отговорни участници в пътното движение и да имат едно щастливо лято, изпълнено с много игри. Приветствие и своето послание към децата отправи и гл. инспектор Веселин Райков – началник на Районно управление на полицията.

По време на кампанията децата, придружавани от полицейски инспектори, спираха водачи на моторни превозни средства и минувачи и раздаваха информационни материали на възлови кръстовища и пешеходни пътеки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *