Баща и двете му невръстни деца без ток в Шемшево заради семейна война

БАЩА И ДВЕТЕ МУ МОМЧЕТА НА 12 Г. И НА 8 Г. СА ТРЕТИ ДЕН БЕЗ ТОК в къщата си в Шемшево заради семейна война, която тепърва влиза в съда, алармира вчера в редакцията Димитър Димитров. 55-годишният автомонтьор разказа,че едва свързва двата края, защото от месеци не може да работи, а сега племенницата и брат му са го оставили и без ток. Враждата била от няколко години, когато болната им от деменция майка прехвърлила двуетажната къща с двор на внучката си. Жената вероятно е била подведена, защото никога не е имала намерение да лишава сина си Димитър от дом, твърди отчаян той. Известният в района с прякора „Карански“ монтьор тепърва отива на съд за разваляне на нотариалния акт. Срещу него обаче е заведено дело от роднините му за опразване на частта от семейната къща, в която той и синовете му живеят.

„…Правил съм всичко с двете си ръце, пристройка, механа, гараж, сервиз и какво ли още не през годините. Ползваме с децата две стаи, а в останалата част живее семейството на брат ми. Преди време открих,че майка ми е продала на внучката си целия имот, но аз не вярвам да го е направила нарочно, тя просто беше болна. Сега не знам какво да правя и как да се грижа за синовете си“, обясни Димитър – Карански, и посочи, че ще трябва да ги прати при майка им, с която били разделени.

Спирането на тока се дължи на факта, че собственичката по документи е предупреждавала много пъти чичо си да освободи къщата и накрая са предприети крайните мерки. Темида в старата столица тепърва ще се занимава с казуса, а Димитър се зарича най-после да напише и жалба до полицията и прокуратурата за начина, по който е прехвърлена къщата в Шемшево, която е неговият единствен покрив.

Нели ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *