98 четения

Изтеглиха жребия за U17 и U15, младите етърци почват с гостувания в София и Първомай

Жребият за Елитните юношески групи за сезон 2020/ 2021 бе изтеглен в края на миналата седмица в Национална футболна база „Бояна“. Както „Борба“ писа по-рано, през новия сезон групите U17 и U15 са разделени на две части – Изток и Запад. Отборите на „Етър ВТ“ са в западните групи и в двете възрасти, където съперници са им преобладаващо столични тимове. Шампионатите започват на 8 август, като при 17-годишните „виолетовите“ гостуват в София на „Левски- Раковски“. Останалите двойки в първия кръг са „Септември“ – ЦСКА, „Пирин“ (Благоевград) – „Локомотив“ (София), „Национал“ (София) – „Витоша“ (Бистрица), „Славия“ – „Спартак 1919“ (Плевен) и „Левски“ – ПФК „Монтана“. Във втория кръг етърци приемат връстниците си от „Славия“, а в третия излизат на Левски в София.

В Елитна юношеска група до 15 години – Запад, великотърновските надежди също започват с мач на чужд терен, като ще пътуват до Първомай, за да срещнат местния „Борислав“. Другите мачове са „Септември“ – ЦСКА, „Пирин“ (Благоевград) – „Ботев“ (Враца), „Национал“ – „Витоша“, „Славия“ – „Спартак 1919“ (Плевен) и „Левски“ –ПФК „Монтана“. И тук във втория кръг етърци домакинстват на „Славия“, а в третия са гости на „Левски“.

Регламентът предвижда в редовната фаза от първенството на двете групи – Запад и Изток, да се играе всеки срещу всеки при разменено гостуване. На база на полученото класиране във втората фаза отборите от 1 до 3 място във всяка от двете групи ще сформират обща шестица, в която отново ще се играе на принципа всеки срещу всеки при разменено гостуване за разпределение на местата от 1 до 6 в крайното класиране. На същия принцип отборите от 4 до 6 място в двете групи ще сформират обща шестица, която ще разпредели местата от 7 до 12 в крайното класиране. На свой ред отборите от 7 до 9 място в двете групи ще сформират обща шестица, която ще разпредели местата между 13 и 18 в крайното класиране. Отборите от 10 до 12 място в двете групи изпадат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!