59 четения

Безплатен интернет на шест обществени места в град Елена

Жителите и гостите на община Елена вече могат да ползват безплатно висококачествен интернет на шест обществени места в град Елена. Това се случва благодарение по инициативата WiFi4EU на Изпълнителна агенция за иновации и мрежи към Европейската комисия.

Община Елена е сред първите класирани български общини – победители в Програмата WiFi4EU на Европейската комисия за изграждане на безплатни високоскоростни мрежи за безжичен достъп до интернет на обществени места. Ваучерът по WiFi4EU на стойност 15 000 евро включва разходите за оборудване и инсталиране на Wi-Fi точки за достъп. Изградената в Елена безжична мрежа включва дванадесет точки за достъп в шестте локации. Изпълнител на системата, осигуряваща Wi-Fi зоните, е „Виваком“.

Потребителите могат да използват безплатната интернет връзка на шест обществени места в град Елена – площад „Христо Ботев“ по централната улица до Бакаловата къща (Обреден дом), включително и парка край нея; Архитектурно-исторически комплекс „Даскалоливница“ за всички обекти в него; градски стадион „Чумерна“ и част от парк „Калето“.

В следващите три години Община Елена има ангажимента за месечния абонамент за интернет и за поддръжката на оборудването, с цел предлагането на безплатен и високоскоростен безжичен интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!