Какво време ни очаква на 2 юли, четвъртък

Вечерта и през нощта ще има незначителна облачност до ясно. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 16° и 19°. За В. Търново се очаква минимална температура около 18°.

В четвъртък преди обяд ще има незначителна облачност. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и на отделни места, предимно над полупланинските райони, е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 36°. За В. Търново се очаква максимална температура около 34°.

Атмосферното налягане бавно ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще има незначителна до променлива облачност и след обяд на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 21°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 15°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 39.0° през 1998 г., а най-ниската измерена минимална температура е 11.0° през 1984 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 45 минути и ще залезе в 20 часа и 58 минути.

Фаза на Луната: три денонощия преди пълнолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *