209 четения

Корнелия Нинова и Кирил Добрев скарани, но заедно на партиен форум в Горна Оряховица

Огнян Стоянов преизбран за председател на БСП в железничарския град

 

ФИНАНСИСТЪТ ОГНЯН СТОЯНОВ ЕДИНОДУШНО БЕ ПРЕИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БСП В ГОРНА ОРЯХОВИЦА в присъствието на двамата основни претенденти за шефското място на партията – Корнелия Нинова и Кирил Добрев, които през последните дни влязоха и в остри спорове. Както „Борба“ вече съобщи, двамата се засякоха по време на местния партиен форум в понеделник вечерта, но седнаха на срещуположни краища в залата. Според активисти двамата умишлено избягвали контакт от месеци насам и се появили публично за пръв път в железничарския град. Гости на горнооряховските социалисти бяха още няколко народни представители и партийни функционери – депутатите Весела Лечева, Валентин Ламбев и Явор Божанков, Атанас Зафиров и Ангел Вълков от Националния съвет на партията, областният лидер Петко Тюфекчиев, коалиционни партньори и т. н.

В емоционално изказване Явор Божанков апелира към двамата лидери да спрат вътрешнопартийната война и това противоречията им да стават обществено достояние. За разум и смирение апелира и Весела Лечева, която също поиска дебатите в БСП да си останат вътре в партията, а не да се появяват в медиите. Мнението й бе подкрепено от всички присъстващи.

В КРАЙНА СМЕТКА ОГНЯН СТОЯНОВ, КОЙТО ПОЛУЧИ И ВОТ ОТ 34 МЕСТНИ ОРГАНИЗАЦИИ, БЕ ПРЕИЗБРАН КАТО ОБЩИНСКИ ЛИДЕР. Също единодушно бе решено горнооряховската структура да предложи и тримата номинирани за председател на БСП – Корнелия Нинова, Кирил Добрев и Костадин Паскалев.

Новият стар лидер благодари за доверието и каза, че има две цели – първата е спечелването на изборите, а втората – след четири години за мястото му да се борят няколко души.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!