127 четения

Подготвяме се за преброяването на населението, стартира в началото на 2021-ва

В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ВЧЕРА СЕ ПРОВЕДЕ ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ ПО ПРЕБРОЯВАНЕ 2021 Г. ВЪВ ВРЪЗКА с предстоящото преброяване на населението и жилищен фонд.

Преброяването е най-мащабното и изчерпателно статистическо изследване в страната, което се провежда на всеки 10 години. За втори път в страната ни преброяването ще се проведе на два етапа – първият (22-31 януари 2021 г.) ще дава възможност за попълване на електронна потребителска карта, а във втория (1-15 февруари 2021 г.) ще се извършват посещения на домакинствата, сградите и жилищата от преброители.

Председател на комисията е заместник областният управител инж. Детелина Борисова. По време на заседанието бяха обсъдени и приети правилник за дейността на областната преброителна комисия и организационен план-график за дейността на територията на област Велико Търново до края на Преброяване 2021.

На заседанието присъстваха Борислав Борисов – началник на отдел „Статистически изследвания – Велико Търново“, Чавдар Михайлов – главен експерт ТЗ „ГРАО“, Михаилка Григорова – главен експерт в отдел „Статистически изследвания – Велико Търново“ и Виктория Обретенова – специалист в Дирекция АКРРДС, областна администрация.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!