114 четения

Спектакъл от Испания открива Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ във Велико Търново

В първия съботен ден от месец юли предстои откриването на второто издание на международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2020 под патронажа на кмета на община В. Търново Даниел Панов. Кукленият форум ще продължи през цялото лято – всяка събота от 11.00 часа на откритата сцена „Арт лято“ до ХГ „Борис Денев“ в парк „Асеневци“.

За тазгодишния фестивал са селектирани спектакли от България и Испания. Поканените театрални формации и техните представления оформят богат и многообразен фестивален афиш – своеобразна панорама от заглавия от репертоара на най-добрите и популярни независими (частни) театри.

На 4 юли почитателите на куклената магия ще се докоснат до изкуството на испанския Театър ПЛЮС. Спектакълът „Двама“ е една история на момче и момиче – за тяхната любов и раздяла, за щастието и неволите им, за радостите и сълзите. Следват и представления на Театър ММ (София), Театър КАРЛСОН (София), Театър ТРИО (Бургас), Малка театрална компания (Габрово), Малък куклен театър (Варна), Център за изкуства „За Родопите“ (Бостина), Фондация АРТЕ ВИВА (София). Някои от заглавията са: „Карлсон, който живее на покрива“, „Каквото стори дядо, все е хубаво“, „Сливи за смет“, „Пингвинчето Фраки“, „Рисувани приказки с бате Ицо“, „Хитрата Лисанка“… Фестивалът ще бъде закрит от домакините от Театър ВЕСЕЛ, след като бъде връчена НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА от директора на фестивала г-н Веселин Василев.

Театралният форум се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Събитието е част от културния календар на Общината. Входът за всички представления е свободен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!