Времето

Какво време ни очаква през следващата седмица

през периода 03 юли 2020 г. – 09 юли 2020 г.

В петък преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и на отделни места, предимно над полупланинските райони в Северозападна България, е възможно да превали слаб дъжд. Преди обяд и около обяд ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Късно след обяд вятърът ще се ориентира от запад. Минималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Максималните температури ще бъдат между 34° и 37°.

В събота, преди обяд, ще има незначителна до променлива облачност. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места, предимно над северозападните и част от централните райони на Северна България, ще превали дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 18° и 21°. Максималните температури ще бъдат между 31° и 34°.

В неделя ще преобладава време със значителна облачност. В общата облачна маса ще се развиват купесто-дъждовни облаци и на много места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°.

В понеделник, вторник и сряда ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна и предимно в следобедните масове, на места, ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 15° и 20°. Максималните температури в понеделник и вторник ще бъдат между 30° и 33°, в сряда – между 25° и 28°.

В четвъртък ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 15° и 20°. Максималните температури ще бъдат между 23° и 26°.

Над западните и централни части на Стара планина, в петък, ще има незначителна до променлива облачност и след обяд на отделни места над западните части на планината, е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 21°.

В събота, преди обяд, ще има незначителна до променлива облачност. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 20°.

В неделя ще бъде облачно, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 20°.

От понеделник до сряда ще има променлива до значителна облачност и предимно след обяд и вечерта, се очакват превалявания от дъжд и гръмотевици. В понеделник и вторник ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. В сряда вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури на 1200 м. в понеделник и вторник ще бъдат около 21°, в сряда ще се понижат с 3°-4°.

В четвъртък ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 15°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с около 6° – 7° по- ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *