4384 четения

Кавалер на абитуриентка от Велико Търново също е с коронавирус

Установиха втори заболял от коронавирус в рамките на абитуриентските балове във Велико Търново. Положителна проба е дал 20-годишен мъж, който е бил кавалер на дванадесетокласничка, също завършила средното си образование в Американския колеж „Аркус“ старата столица. Инфектираният е настанен за лечение в софийска клиника, но към момента не се съобщават подробности за състоянието му.

Очакват се пробите на още контактни лица на заразения с COVID-19 19-годишен абитуриент от Бяла, който мина по червения килим пред Царевец на 27 юни. Стана ясно, че неговата дама на бала е с отрицателен тест за коронавирус.

Тече пробонабирането сред всичките 125 контактни лица на младежа от Русенско. Служителите на Регионалната здравна инспекция във Велико Търново обикалят по домовете на зрелостниците и взимат необходимия секрет за лабораторно изследване.

Карантинираните заради близост с абитуриента са 37 лица. Сред тях има учители, абитуриенти и персонал на заведението, в което е празнувал випускът на болния от коронавирус.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!