Общество

Търновските артисти играят „Вражалец” и „Хванат.net” на сцената в Летния театър

КОМЕДИЯТА „ХВАНАТ.NET” ОТ РЕЙ КУНИ И МЮЗИКЪЛЪТ „ВРАЖАЛЕЦ” ОТ ДЕЧО ТАРАЛЕЖКОВ ПО ТЕКСТ НА СТ. Л. КОСТОВ ще играят през юли в Летния театър артистите от Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. За своите най-верни почитатели великотърновският театър предлага промоционални пакетни цени от 16 и 15 лв. за двата спектакъла. Билети се продават и за двата спектакъла по отделно.

На 14 юли от 21 часа е представлението на „Хванат.net”. Това е най-новото драматично заглавие в афиша на театъра. Комедията е създадена по пиесата „Хванат в мрежата” на известния британски драматург Рей Куни, а неин режисьор е Тамара Иванова. Ролите са поверени на актьорите Силвия Шекилова, Лиляна Иванова, Добринка Тосева, Милен Иванов, Иван Митев, Георги Димитров и Йордан Сираков. Преводът и адаптацията на текста на пиесата на български са на доайена на театъра Иван Митев, а художник е Лидия Къркеланова. Част от атрактивното и различно сценично представяне на спектакъла е и мултимедията на Емил Йорданов, а над музикално оформление е работил Атанас Пасторка.

Комедията е със съвременен сюжет и е продължение на прочутата пиеса „Между два стола”, преведена на повече от 30 езика. „Хванат в мрежата” е писана през 2001 г., когато интернетът все още прохожда. Въпреки това сюжетът е изключително актуален и днес.

Мюзикълът „Вражалец” ще бъде представен в Летния театър на 21 юли от 21 часа. На сцената ще излязат актьори, солисти, хор, оркестър и балет на великотърновския театър. Постановката е по пиесата на Ст. Л. Костов и музика на Дечо Таралежков. Режисьор е Гълъб Бочуков, диригент-постановчик – Игор Богданов, сценографията е на Лидия Къркеланова, а хореографията – на Катя Богданова.
Търновският театър е първият в България, който поставя „Вражалец” като мюзикъл, след популярния през 70-те години на миналия век телевизионен вариант на Хачо Бояджиев.

Комедията разказва за суматохата, настъпила в едно село след пристигането на другоселец, който завлича финансово цялото население с обещания за гарантирана печалба от печатането на фалшиви пари.
Билети за спектаклите за двете заглавия вече се продават на касата на театъра. В деня на представленията каса ще има и пред Летния театър.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *