Какво време ни очаква на 7 юли, вторник

Вечерта и през нощта ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 18° и 21°. За В.Търново минимална температура около 19°.

Във вторник, преди обяд, ще има незначителна до променлива облачност. След обяд облачността ще се увеличи и и на много места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб, след обяд усилващ се до умерен и силен вятър от запад. Максималните температури ще бъдат между 26° и 29°. За В.Търново максимална температура около 28°.

Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина преди обяд ще има незначителна до променлива облачност . След обяд облачността ще се увеличи до значителна и на много места ще превали дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от еверозапад. Температурите на 1200 м. сутринта ще бъдат около 17°, през деня ще се понижават. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 11°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 38.0° през 1996 г., а най-ниската измерена минимална температура е 9.6° през 1912 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 48 минути и ще залезе в 20 часа и 56 минути.

Фаза на Луната: две денонощия след пълнолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *