294 четения

Президентът Румен Радев: „Прокуратурата да публикува пълния чат“

„Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно, манипулативно и под нечий диктат, е да публикува пълния чат. В противен случай ще стане ясно, че се режисира поредният медиен скандал около президентството, за да се отвлече вниманието от тежките проблеми в областта на управлението на държавата. Упоритият отказ да се разследват сигналите за фрапантни злоупотреби, които отекват и в чуждите медии, и в европейските институции доказва, че държавното обвинение е подменило конституционната си мисия с тази да осигурява безнаказаност на корупцията по високите етажи на властта“, заяви във Велико Търново президентът н България Румен Радев. Той беше гост на церемонията по освещаване знамето на Девети Етърски ученически гвардейски отряд при Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“. Тържеството се състоя в Националния военен университет „Васил Левски“.
„На ход е прокуратурата и не виждам какво ги смущава, след като те погазиха и конституцията, и законите относно презумпцията за невинност, относно следствената тайна и личната кореспонденция“, каза още държавният глава и призна, че няма никакви притеснения относно съдържанието на чата.
Проблемите на България ще се решат с прозрачност на решенията, отговорност, отчетност, унищожаване на корупцията, стимулиране на бизнеса, който осигурява високотехнологични производства, съвременен мениджмънт, който въпреки проблемите успява да изнася и внася данъци. „Няма да подкрепям бизнеса, който дебелее от обществени поръчки в нарушение на правилата, това трябва да се изчисти с правителството“, каза още Радев.

Един коментар за “Президентът Румен Радев: „Прокуратурата да публикува пълния чат“

  • 04.07.2020 в 6:10
    Permalink

    Когато един честен и достоен човек като президента, попадне на такъв пост и направи пробив в корупционно – мафиотските властови назначения, се появява тежък проблем. Колизия между него и престъпно – продажното управление на ГЕРБ. Едно правителство, оглавявано от „десятник“ на СИК, не може да извършва нищо друго освен престъпления. За незапознатите: Длъжноста „десятник“ в СИК е натоварена на разчиства неудобните конкуренти в престъпния бизнес, било икономически, било физически. Когато Цветанов беше министър на МВР беше подел инициатива за закриване на полицейското управление в Полски Тръмбеш, поради това, че там се е водело ДОР /дело за оперативна разработка/ срещу този индивид, застанал начело на Българското правителство в момента. Това оперативно дело е отворено, понеже са събрани оперативни данни, че този същия субект е изпълнил мокра поръчка на територията обслужвана от това управление. Разбира се, към момента то е „потопено“. И тъжно и жалко и страшно. Но както се казва – това е положението!!! А прокуратурата си има начини и системи на работа, които просто не ми се обсъждат.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!