Спорт

Топ пилоти от цялата страна и дрифт шоу на планинско рали край Арбанаси

Осмото издание на „Раховец Лясковец 2020“ е кръг от националния шампионат

Най-добрите пилоти и автомобили и тази година ще застанат на старта на планинското изкачване „Раховец Лясковец 2020”, ІІ кръг от Националния шампионат, съобщиха организаторите. Надпреварата ще се проведе на 11 и 12 юли (събота и неделя). Организатори са Автомобилна федерация, общините Горна Оряховица и Лясковец и великотърновския СККА „Етър Рейсинг”.

На 11 юли (събота) пред Община Горна Оряховица ще се проведе административно-технически преглед на участниците и техните автомобили. Той ще започне в 09.00 ч., като е създадена и временна организация на движението в центъра на Горна Оряховица. От 08:30 часа до приключване на мероприятието (около 12.30 ч.) за движение ще бъдат затворени следните улици: ул. „Цар Освободител“ от НЧ „Напредък – 1869“ до кръстовището срещу Общински пазари; ул. „Св. Княз Борис І“ от кръстовището с ул. „Елена Грънчарова“ до кръговото кръстовище и ул. „Отец Паисий“ до кръстовището с ул. „Иван Вазов“.

След провеждане на административно-техническия преглед участниците ще бъдат изведени до състезателното трасе в Лясковец. Автомобилите ще се състезават по пътя от стадиона към манастир „Св. св. Петър и Павел”. Трасето, по което ще се състезават автомобилите, е с дължина 3350 метра и е едно от най-атрактивните и най-безопасните в България. Надпреварата ще се проведе в три манша в неделя от 11 часа, между които ще има дрифт шоу с участието на най-добрите състезатели в Европа и България.

Награждаването на победителите ще се състои в района на стартовата линия. Миналата година победител по трасето стана великотърновецът Мирослав Ангелов от „Мегапорт рейсинг“. През 2017 и 2018 г. най-бърз бе Юлиян Телийски от АСК „Дунав Рейсинг”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *