338 четения

Възстановиха приема на пациенти в карантинираното отделение на горнооряховската болница

ОТНОВО СЕ ПРИЕМАТ И ИЗПИСВАТ ПАЦИЕНТИ В ТРЕТО ВЪТРЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ НА МБАЛ „СВ. ИВАН РИЛСКИ“, след като бе установено, че лекар и хоспитализиран мъж в него са с коронавирус. Както „Борба“ първа съобщи, в медицинската структура е диагностициран 59-годишен медик, който се заразил с COVID-19 от възрастен човек от Лясковец, настанен в звеното преди седмица заради кардиологични проблеми.

Двамата заболели са настанени в инфекциозното отделение, а Трето вътрешно е двукратно дезинфекцирано, по разпореждане на Регионалната здравна инспекция във Велико Търново. Лекарите от Трето вътрешно отделение, с които е бил контактен инфектираният медик, са под домашна карантина. В четвъртък стана ясно, че пробите им за PCR тест са отрицателни. Негативни са и резултатите на колегите им от Рентгеновото отделение и клиничната лаборатория. Няма установени случаи на други заболели с коронавирус пациенти в структурите.

Общинската болница работи в нормален режим, неколкократно се прави машинна дезинфекция на всички етажи, осигурени са коридори, предотвратяващи смесването на различните потоци с пациенти, а персоналът и всички влизащи в сградата задължително носят маски.

Лечебното заведение е обезпечено с лични предпазни средства, медикаменти и апаратура.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!