Концерт-спектакъл в Караисен за 152-годишнината от първата битка на Хаджи Димитър и Стефан Караджа

Традиционното честване на първата битка на националните герои Хаджи Димитър и Стефан Караджа, която се е състояла на 6 юли в лозята на село Караисен, тази година ще бъде придружено с пищен концерт-спектакъл, в който под звуците на патриотична музика и цветни светлини ще бъдат развени български трикольори и ще бъдат изиграни специално подготвени народни танци. Гостите на събитието ще бъдат посрещнати с хляб и сол и ще могат да се насладят на вино от емблематичната за региона изба на с. Караисен.

За най-малките ще бъде сформирана работилничка с деца, където професионалният танцьор и хореограф Николай Корчев ще подхрани любовта на децата към фолклора, предавайки им основни знания за него, както и танцови стъпки на основни български хора. Участие ще вземат още децата от ДГ „Караисен”, както и Народно читалище „Добра надежда – 1896”. Приятна изненада ще бъдат и малките танцьори на ДТА „Болярче”, които ще се представят с танц. В програмата на традиционното честване са включени поздравителни речи от кмета на село Караисен, както и от представители на Община Павликени. Началото на празничната вечер ще бъде поставено в 19:30 часа.

Грандиозният спектакъл, който ФТК „Плетеница” ще представи пред жителите и гостите на село Караисен, ще бъде „черешката на тортата”, а веднага след него ще има празнична заря.

„Участвал съм в десетки големи концерти, но много обичам да работя в малки населени места, защото чувствам, че мога да усетя емоцията у всеки един човек сред публиката. За мен и моята колежка Ваня Гавраилова подготовката на този концерт-спектакъл е истинско предизвикателство. Въпреки че ние сме професионалисти, работим със самодейци, а целите, които сме си поставили, са на високо ниво. Но репетираме усилено и влагаме сърце и душа в това, което правим. Винаги сме казвали, че за нас и нашите танцьори най-важно е да носим радост на хората. Такова и е нашето мото „Танц и емоция”. Когато виждаме усмивки по лицата им, това е най-голямата награда за нас и е нещо, което ни мотивира да се стараем все повече и повече“, споделя Николай Корчев, ръководител и основател на най-големия фолклорен клуб в областта „Плетеница”.

Събитието е безплатно и се организира със съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Павликени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *