1273 четения

Изкусен апаш обирал апартаменти, докато собствениците им са вътре

36-годишният Господин е хванат след три обира в Горна Оряховица

 

ТОКУ-ЩО ИЗЛЯЗЪЛ ОТ ЗАТВОРА СЕ ПРОМЪКВАЛ ПРЕЗ НЕЗАКЛЮЧЕНИ ВХОДНИ ВРАТИ НА АПАРТАМЕНТИ в Горна Оряховица и обирал пари и вещи под носа на собствениците. 36-годишният Господин Ж. има доста солиден престой по затворите за кражби и последно излязъл преди десетина дни. Той е израснал по домове и никога не е имал работа. Заради това извършвал всевъзможни обири и после отивал на топло в затвора. Подвизава се основно във Велико Търново, но след изтърпяване на последната си присъда роденият в Овча могила мъж решил да се пренесе в Горна Оряховица. Той обикалял града и проверявал в коя кооперация може да влезе и дали има незаключена врата на апартаментите. Когато откривал такова жилище, се промъквал тихо в коридора и отмъквал, каквото може. После си тръгвал пак така незабележимо.

НА 30 ЮНИ СЪДЕЙСТВИЕ В ПОЛИЦЕЙСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГОРНА ОРЯХОВИЦА ПОТЪРСИЛИ ДВЕ ЖЕНИ ОТ ЖЕЛЕЗНИЧАРСКИЯ ГРАД. Те обяснили, че от дамските им чанти, оставени в коридора на жилищата им, са били откраднати пари. Общата сума възлизала на 57 лв. Двата обира били извършени по сходен начин. Дневният обирджия проникнал и в двете жилища през незаключени входни врати. През това време жените били у дома за следобедна почивка, но не били заключили водните врати на апартаментите си.

От проведените действия по разследването е установено, че автор на двете кражби е 36-годишният Господин, известен на полицията и многократно осъждан. Той е задържан с полицейска мярка до 24 часа. В хода на разследването станало ясно, че два дни по-рано той е извършил и трета идентична кражба на 45 лв. След доклад на материалите в прокуратурата му е повдигнато обвинение. С постановление на прокуратурата е задържан за 72 часа, а съдът го е оставил за постоянно в ареста. По време на делото за мярката за неотклонение в петък пред съда в Горна Оряховица мъжът споделил със служебния си адвокат, че не иска милост, а да се върне в затвора, защото това бил неговият… единствен дом.

Съветът на полицията пък е да се заключват жилищата по всяко време от денонощието, защото това не е първият разкрит случай на подобни действия от изпечени апаши. Сред домовите обирджии има спецове по влизане през тераси или нощни крадци, но винаги първо извършват наблюдение дали стопаните имат възможност да ги спипат на място. В последните три случая обраните жени си били полегнали за обедна дрямка…

Нели СУКОВА

Един коментар за “Изкусен апаш обирал апартаменти, докато собствениците им са вътре

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!