Водещи новиниГорна ОряховицаОбществоОбщини

Пони препуска по улиците на Горна Оряховица

ОЧЕВИДНО В ГОРНА ОРЯХОВИЦА ВЕЧЕ НЯМА ДА Е ИЗНЕНАДА ДА СЕ СРЕЩНАТ ВСЯКАКВИ ЕКЗОТИЧНИ И СЕЛСКОСТОПАНСКИ ЖИВОТНИ, след като в края на миналата седмица из улиците на града обикаляше пони. Няколко дни по-рано пък кон пасеше обновения за милиони левове парк „Детски кът“. Двата чифтокопитни вида бяха забелязани от десетки хора, които сигнализираха за тях в социалните мрежи с молба ако някой познава собствениците им, да им съобщи и да се погрижи за животните, тъй като могат да станат причина за пътно-транспортно произшествие или друг инцидент в населеното място.

Понито направило дълга разходка. Според очевидци то е слязло по улица „Отец Паисий” към автогарата. За кратко останало там и ползвало зелените площи за паша. След като похапнало, се запътило към центъра на Горна Оряховица, а следите му се губят след сградата на стоматологията.

Наскоро железничарският град се прочу с козичката Ивана, която бе отглеждана в апартамента на собственика си. Четириногото продължава да е талисманът на квартал „Пролет“.

По-паметливите в Горна Оряховица припомнят, че преди две лета пък стадо крави окупира детската площадка в парк „Никола Петров“, а зимата на 2018 година друга коза направи спринт върху покрива на магазини в центъра на града.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *