71 четения

Президентът Румен Радев: „Прокуратурата да публикува пълния чат“

„Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно, манипулативно и под нечий диктат, е да публикува пълния чат. В противен случай ще стане ясно, че се режисира поредният медиен скандал около президентството, за да се отвлече вниманието от тежките проблеми в областта на управлението на държавата. Упоритият отказ да се разследват сигналите за фрапантни злоупотреби, които отекват и в чуждите медии, и в европейските институции, доказва, че държавното обвинение е подменило конституционната си мисия с тази да осигурява безнаказаност на корупцията по високите етажи на властта“, заяви във Велико Търново президентът на България Румен Радев.

Той беше гост на церемонията по освещаване знамето на Девети Етърски ученически гвардейски отряд при Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“. Тържеството се състоя в Националния военен университет „Васил Левски“.

„На ход е прокуратурата и не виждам какво ги смущава, след като те погазиха и конституцията, и законите относно презумпцията за невинност, относно следствената тайна и личната кореспонденция“, каза още държавният глава и призна, че няма никакви притеснения относно съдържанието на чата.

Проблемите на България ще се решат с прозрачност на решенията, отговорност, отчетност, унищожаване на корупцията, стимулиране на бизнеса, който осигурява високотехнологични производства, съвременен мениджмънт, който въпреки проблемите успява да изнася и внася данъци. „Няма да подкрепям бизнеса, който дебелее от обществени поръчки в нарушение на правилата, това трябва да се изчисти с правителството“, каза още Радев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!