Спорт

Станислав Рашков със сребро в първите си стартове от летния календар

Турнирът по бягания „Димитър Върбанов – Митето“ в Койнаре бе първият официален старт от летния календар на БФЛА. Състезанието на 2 юли даде възможност на бегачите отново да се срещнат след повече от четири месеца без състезания.

Станислав Рашков от великотърновския клуб „Атлетика 2012“ се включи в надпреварата с авторитета на двукратен шампион в зала при юношите под 18 години от зимния шампионат. В Койнаре възпитаникът на Людмила Георгиева води на 1500 метра пред Калоян Иванов от „Плевен 2014“ през цялото време. Финалният спринт на Иванов обаче бе по-убедителен и му донесе златото с време 4:22.8 минути срещу 4:30 мин. на Рашков. Трети стана Владислав Стефанов „Олимпия“ (Враца) с 4:33.5 мин. Седми е Светослав Ботев от „Атлетика 2012”.

На 3 юли традиционното състезание по бягания в Луковит „Веселин Даскалов“ събра едни от най-добрите ни бегачи на средни и дълги разстояния на градския стадион. Станислав Рашков и Калоян Иванов отново застанаха един до друг на старта на 1500 метра. Плевенчанинът финишира първи пред великотърновеца и Кристиян Рашков „Орловец 93“ Габрово. Светослав Ботев завърши седми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *