Горещи новиниСпорт

Алекс Дешков стартира с победа в картинг шампионата, Дани Арсов с подиум

През изминалия уикенд на пистата в Кюстендил, след почти 3-месечно отлагане, заради епидемиологичната обстановка в страната, беше даден стартът на тазгодишния шампионат на Българска федерация по картинг.
В Националните картинг серии взеха участие и двамата търновски пилоти, дебютирали в по-горен клас.

Шампионът за 2019 година в клас MiniBG- Алекс Дешков стартира по силно в клас – MINI (малко по-мощни и по-високооборотни двигатели с повече възможности за настройки). Месеците упорит труд и тренировки преди началото на шампионата дадоха своя резултат и пилотът от екипа на Пюър Спийд Рейсинг спечели с голяма преднина пред конкурентите си всяка една свободна сесия, квалификацията и последвалите 2 квалификационни манша (хийтове), а в двата неделни финала остави втория съответно на 3.5 и 6.5 секунди зад себе си, като приключи уикенда с максимално възможния брой точки.

За шампиона в клас MINI за последните 2 години- Дани Арсов, уикендът беше значително по-тежък и не толкова успешен. Почти без никаква предсезонна подготовка при огромна промяна в техниката в новия клас (Rotax Max Junior – по-голямо и тежко шаси и 2 пъти по-мощен двигател вече с водно охлаждане), талантът от старата столица завърши общо 42-те обиколки в двата неделни финални манша, като успя да удържи 3-тата позиция, което му осигури място на подиума.

Пилотът на GO GRILL отново бе без професионална поддръжка от треньор или механик, но показа характер в конкуренцията на значително по-големи, по-здрави физически и много по-опитни пилоти.

На 25 и 26 юли предстои вторият кръг от шампионата на пистата в град Хасково, за който Алекс започва подготовката още през предстоящия уикенд, докато участието на Дани в него е под въпрос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *