6407 четения

Галена и малкият й син са с коронавирус

Певицата: „Имах температура и главоболие и веднага се изследвах, под карантина съм”

 

ПОПФОЛК ИЗПЪЛНИТЕЛКАТА ГАЛЕНА И ТРИГОДИШНИЯТ Й СИН АЛЕКСАНДЪР СА С ПОЛОЖИТЕЛНА ПРОБА ЗА КОРОНАВИРУС. Това съобщи самата тя в Инстаграм. По думите й заразяването е станало, докато веселяла търновски абитуриенти по време на бала им в „Калоянова крепост“ в Арбанаси, стопанисвана от мъжа й Галин.

Признанието на изпълнителката стана след седмица изолация и оттегляне от медийните изяви.

„Знаете, че преди няколко седмици беше възобновена работата на нощните заведения, съответно и нашите участия в тях. Няма да скрия, че изпитвах известен страх отново да започна да се срещам с хора, но си давах сметка, че животът трябва да продължи под някаква форма. В стремежа си да задоволя желанието на хората да се забавляват, особено на такъв специален повод, какъвто е абитуриентският бал, реших да се върна на работа с ясното съзнание за риска, който носи това за мен и моите близки“, написа Галена.

В средата на миналата седмица попфолк дивата почувствала леко неразположение и предвид високата заболеваемост от коронавирус в региона веднага отишла да се изследва за COVID-19. Направила си тест във Велико Търново, а резултатът бил отрицателен. Това я успокоило, че влошеното й състояние се дължи на преумора.

„В петък обаче се събудих с температура, главоболие, липса на вкус и си направих втори PCR тест в София, който се оказа положителен. Обясниха ми, че първият тест е бил отрицателен, тъй като симптомите се развиват след четвъртия ден от момента на заразяване, и тестът не е достатъчно cигурен преди това“, споделя певицата.

След като я диагностицирали, веднага направили тестове на цялото й семейство и на хората от екипа й. Оказало се, че малкият й син Александър също е инфектиран. Двамата с него са поставени под 14-дневна домашна карантина в апартамента на фамилията в София.

„Алекс и аз се чувстваме много добре, за щастие, вирусът минава леко, лекуваме се вкъщи и се надяваме скоро всичко това да е зад гърба ни“, уточнява тя.

ГАЛЕНА И АЛЕКСАНДЪР ПРИЕМАТ КОМБИНАЦИЯ ОТ ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ – СЕЛЕН, ЦИНК И ВИТАМИН D, имуностимуланти и парацетамол при повишаване на температурата.

Тригодишният й син посещава детска градина във Велико Търново, но по информация на „Борба“ момченцето не е присъствало на занятия в учебното заведение от началото на март и по тази причина няма карантинирани учители и малчугани.

Попфолк звездата призова хората да спазват противоепидемичните мерки, да бъдат разумни и да пазят себе си и близките си.

От музикалната компания „Пайнер“, която е продуцент на изпълнителката, пък първоначално съобщиха, че Галена се е самокарантинирала заради коронабаловете във Велико Търново, и допълниха, че всички поети до момента ангажименти от нея отпадат, без да уточняват краен срок.

ОТ ОБЛАСТНИЯ КРИЗИСЕН ЩАБ ЗАЯВИХА ЗА „БОРБА“, ЧЕ АТРАКЦИОНЪТ „КАЛОЯНОВА КРЕПОСТ“ НЯМА ДА БЪДЕ ПРИНУДИТЕЛНО ЗАТВАРЯН ОТ ЗДРАВНИТЕ ВЛАСТИ. Уточниха, че два дни преди провеждането на тържествата за зрелостници от Регионалната здравна инспекция във Велико Търново са извършили проверка на заведението и заключили, че са изпълнени всички противоепидемични мерки, обявени от здравния министър Кирил Ананиев. Информираха още, че продължават епидемичните проучвания на абитуриентите и засега няма установени нови случаи на COVID-19, свързани с баловете.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!