283 четения

86 са вече заразените в областта

НОВИ ДВАМА ЖИТЕЛИ ОТ РЕГИОНА СА ДАЛИ ПОЛОЖИТЕЛНА ПРОБА ЗА КОРОНАВИРУС. Това показва актуалната статистика за заболеваемостта от Националната информационна система. Общият брой на инфектираните в региона става 86.

Новодиагностицираните нямат епидемиологична връзка с абитуриентските балове във Велико Търново. Те са в домашна карантина, тъй като не проявяват тежка симптоматика.

Общо 47 инфектирани са в домашна изолация, а хоспитализираните са шестима. Възстановилите се след болестта са 29. Битката с COVID-19 загубиха четирима.

Карантинираните към 6 юли са 484 лица.

САМО ЗА СЕДМИЦАТА 29 ЮНИ – 5 ЮЛИ СА УСТАНОВЕНИ 45 БОЛНИ, от които 30 от Велико Търново, 15 от Горна Оряховица и един от Свищов.

От РЗИ продължават да извършват съвместни проверки с полицията на заведения, търговски обекти, хотели, спортни зали и т.н. за спазване на противоепидемичните мерки – носене на маски на закрито, дистанция между масите, дезинфекция и т.н.

63 са регистрираните нови случаи на COVID-19 у нас през последното денонощие. Направени са 923 PCR теста. За изминалите 24 часа са починали петима души, а излекуваните са 17.

От началото на пандемията в България са регистрирани общо 5740 заразени с коронавирус, а общият брой на жертвите е 246. Излекувани са 2915 души.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!