1897 четения

Равносметката от COVID-19 в региона досега: 504 под карантина, 90 заразени, четирима починали

ШЕСТИМА СА НОВОДИАГНОСТИЦИРАНИТЕ С КОРОНАВИРУС ОТ ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Това показват данните на Националната информационна система. Общият брой на заболелите от COVID-19 в региона е напът да достигне 100 души. Инфектираните от началото на пандемията до момента са 90.

От шестимата нови заразени двама не пребивават на територията на областта. Други двама пък са с епидемиологична пътека – абитуриентския бал от 27 юни в старата столица.

От активните случаи 50 души са в домашна изолация, а седмина са в болница.

„БОРБА“ НАУЧИ, ЧЕ В МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ Е ПРИЕТ СЛУЖИТЕЛЯТ НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКАТА СЛУЖБА „ФИСКАЛЕН КОНТРОЛ“, за който стана ясно на 2 юли, че е с COVID-19. Той бе под домашна карантина, но заради влошаване на състоянието му се наложило да бъде хоспитализиран. 38-годишният мъж е настанен в специализираното отделение за лечение на коронавирус в стационара.

Увеличават се и карантинираните лица в областта, на 14-дневна изолация са подложени 504 души.

174 са новите случаи за страната, а общият брой на диагностицираните българи е 5914. От тях в болница са 470 души, а 29 са в интензивни отделения. Излекуваните за денонощието са 85, а починалите – четирима.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *