212 четения

Шест концерта предлага на джазмените в Търново „Дикси джаз фест“

ШЕСТ КОНЦЕРТА В ТРИ ФЕСТИВАЛНИ ВЕЧЕРИ ПРЕДЛАГАТ НА ПОЧИТАТЕЛИТЕ НА ДЖАЗА ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ДЖАЗ ФЕСТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Тази година старата столица ще бъде домакин на 12-ото издание, организирано от Роял дикси бенд и Община Велико Търново.

И в трите фестивални вечери – от 9 до 11 юли, под паметника на Асеневци ще има по два концерта. Началният час е 20, а джемсешъните в клуб „Мелон” започват в полунощ.

В четвъртък почит към Чарли Паркър ще отдаде Фестивален квартет, обединяващ водещи музиканти, които отдавна имат своята публика във Велико Търново. И това са Румен Халачев – алт саксофон, Венцислав Благоев – тромпет, Велислав Стоянов – контрабас, и Емил Костурков – барабани. След тях на сцената ще излязат други четирима музиканти, за да представят музикалния си експеримент, наречен „A3ck“. Музикантите са Владислав Мичев – бас тромпет/синтезатори, Димитър Благоев – китара, Евден Димитров – баскитара и ефекти, Александър Готие – барабани.

В петък вечерта ще открият домакините на фестивала от Royal Dixie Band. Вторият концерт е на китариста Александър Логозаров, който ще свири заедно с тромпетиста Росен Захариев, Михаил Иванов – бас, и Стефан Горанов – барабани. Всички те са завършили музикалната академия в Грьониген, Холандия. Техният нов проект е на китариста Александър Логозанов и представлява смесица от блус, бибоп и джаз.

Третата фестивална вечер е за акапелната формация Spectrum Vocal Band, подгрявал през 2018 концерта на легендите The Manhattan Transfer в София. Последни на сцената ще излязат Miro Ivanov & The Little Aliens.

Всички участници тази година идват за първи път във Велико Търново, изключение сме само ние от Роял Дикси бенд, които правим фестивала, каза музикантът Емил Костурков, който е член на бенда.

Специално за фестивала около Асеневци ще бъдат подредени 300 стола. Така ще бъде осигурена задължителната дистанция. Сцената, пространството около паметника на Асеневци и всички столове ще бъдат дезинфектирани преди всеки концерт. Всички задължителни мерки са спазени и в клуба, в който ще завършват трите фестивални вечери. Разчитаме и на това, че хората, които ще посетят фестивала, са достатъчно отговорни и ще проявят дисциплина и самосъзнание, за да останем всички здрави, коментира директорът на дирекция „Култура“ в Търновската община Нелина Църова.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *