Пробите за COVID-19 в „Локо” (ГО) са отрицателни, но кметът Добрев затвори стадионите

Втора проба на футболистите на „Локомотив”, които дадоха положителна реакция за COVID-19 миналия петък, е отрицателна. На двама от юношите, които са сред заразените, е направен PCR тест и този път той е отрицателен. На третия играч, който е на домашно лечение в Павликени, му е направен кръвен тест и той също не отчита вирус. Тримата остават под карантина в домовете си.

Под карантина остават и останалите 25 футболисти, треньори и клубното ръководство, които бяха изолирани след първите положителни резултати. Играчите са разделени на две групи и са настанени в два хотела. Юношите са заедно с треньорите, а мъжете са отделно.

Двете проби са направени от лаборатория, посочена от БФС. До края на карантината остава повече от седмица. През това време пропадат контроли на „Локомотив”, нарушава се ритъмът на подготовка и затова клубното ръководство се опитва тимът от Втора лига да получи същото отношение като отборите от елита, които не са спирани да играят, дори и да имат заразени футболисти. Засега обаче карантината остава. Това наложи две контролни срещи, които „Локомотив” трябваше да играе в следващата седмица, да бъдат пренасрочени. Постигнато е споразумение с клубните ръководства на „Литекс” и за пренасрочването им. Проверката със „Спартак” (Варна) ще бъде на 22 юли (сряда) от 19:30 часа на стадион “Локомотив”, а за тази с ФК “Литекс” (Ловеч) се търси друга дата след падането на карантината.

Междувременно кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев издаде заповеди, с които достъпът до стадионите в града и Долна Оряховица се забранява до 17 юли във връзка с предписание на РЗИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.