118 четения

Младежкият червен кръст във Велико Търново организира обучение по първа помощ

ЧЛЕНОВЕТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЩЕ ПРОВЕДАТ ОБУЧЕНИЕ ПО ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ В СТАРАТА СТОЛИЦА. Представителите на организацията ще запознаят интересуващите се как да помогнат при спешни ситуации до изчакване на медицинския екип. Събитието ще се проведе в петък от 17:30 до 20:30 часа в парк „Марно поле“.

Младите хора са си поставили за цел да обучат възможно най-много хора чрез демонстрации върху манекен как се прилага правилно първа помощ. Подчертават, че е важно да се знае какво точно трябва да се направи, защото в противен случай намесата на неопитен човек може да навреди повече, отколкото да донесе позитиви. Присъстващите ще имат възможността да тренират на място наученото.

Това е първото отворено събитие за МБЧК Велико Търново от началото на пандемията от коронавирус. Членовете на организацията провеждаха сбирките си онлайн във връзка с противоепидемичните мерки. Те ще използват момента да привлекат още млади хора, които да припознаят каузата на червенокръстката организация.

От структурата на БЧК допълват, че обучението е подходящо за лица на всякаква възраст и не е необходимо предварително записване.

Организацията обединява над 100 доброволци.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *