Незабавно изкарайте този опасен продукт от менюто си

Най-опасният продукт за здравето според повечето експерти по здравословно хранене е белият хляб. В него няма хранителни фибри, а витамините от група В напълно отсъстват. Този продукт не носи никаква полза за организма и може само да му навреди, съобщава planetanovosti.com.

„Бялото брашно няма протеинови ембриони, които съдържат най-полезните съставки. То няма най-ценното, следователно няма полза от такъв хляб “, казва гастроентерологът Галина Барташевич.

В белия хляб има много въглехидрати, захар и нишесте. В сравнение с ръжният хляб, вторият е по-полезен. Но тук не всичко е толкова просто. В ръжния хляб има много повече витамини и минерали, но той съдържа и много хлебна мая. Най-добрият вариант според повечето експерти и лекари се счита за „черните“ разновидности на хляба. В него ръженото брашно се смесва с пшенично в определено съотношение.

Много въпроси възникват и относно това дали може да се консумира топъл хляб. Някои експерти казват, че хлябът трябва да “диша” известно време.

През това време, вероятно, маята престава и поради това продуктът става не само по-полезен, но и диетичен. В същото време някои специалисти по хранене са уверени, че маята не се страхува от висока температура и не умира по време на печене. Следователно хлябът може да се яде веднага след като е готов и няма нужда от време,за да се охлади.

Във всеки случай яденето на голямо количество хляб не си струва. Най-добре е да се даде предпочитание на тези продукти, които са направени от смеси от различни видове брашно. Те съдържат повече полезни компоненти и не вредят нито на здравето, нито на фигурата.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.